Babyfoonplaza.nl Blog Alles over babynestjes

Alles over babynestjesOp de baby uitzetlijst staat steevast ook een babynestje. Zeker aanstaande vaders zullen hier nog nooit van gehoord hebben, want de naam is misschien even wennen. Toch zullen alle moeders en vaders die een babynestje gebruiken beamen wat een genot dit kan zijn.

Simpel gezegd is een babynestje precies wat de naam suggereert. Het is een nestje waar je baby heerlijk in kan liggen. In het midden van het nestje zit een verlaging, waarbij de rand wat verhoogd is zodat je baby precies in het midden van een nestje ligt zonder dat het eruit kan vallen.

Inhoudsopgave

Beste babynestjes

Nu je overtuigd bent van het praktische nut van een babynestje en hoe fijn een baby dit vindt, wil je natuurlijk weten wat zijn dan de beste babynestjes? Babynestjes zijn er in veel soorten met verschillende prijzen. Wat de beste dan precies zijn is lastig te zeggen, maar we kunnen in ieder geval aangeven wat wij handig vinden dat een babynestje in ieder geval moet hebben of kunnen.

Afneembare hoes: een babynestje moet je makkelijk kunnen wassen. Je baby zal gegarandeerd al liggend in het babynestje spugen, waardoor je het babynestje regelmatig wilt kunnen wassen.

Printjes: in het verlengde van een afneembare hoes, is een hoes die je kunt wisselen nog makkelijker. Zijn er dus losse hoezen beschikbaar van dit babynestje, dan kun je ook van printjes wisselen.

Lengte: geen baby is hetzelfde, terwijl er wel vaak standaard maten gebruikt worden. Bij een babynestje is dat ongeveer 30 x 70 centimeter. Heb je een kindje wat langer is, kijk dan naar grotere babynestjes.

Voedingskussen als babynestje

Ook op de baby uitzetlijst staat het voedingskussen. Een lang kussen in de vorm van worstje die je kunt gebruiken bij de (borst)voeding. Nu zijn er ook voedingskussen die hoezen aanbieden, waardoor je van een voedingskussen een babynestje maakt. Dit vinden wij zelf een erg praktische oplossing, omdat je dan simpelweg minder verschillende spullen hoeft te kopen.