Als je zwanger bent of net bevallen, ben je waarschijnlijk veel op je telefoon, tablet of laptop aan het Googlen naar informatie voor jouw baby. Of het producten van de baby uitzetlijst zijn zoals de babyfoon of informatie over wanneer je baby voor het eerst tandjes krijgt, de kans is groot dat je het allemaal eerst online opzoekt. Er zijn ook bekende boeken die je waarschijnlijk gekocht of gekregen hebt, zoals ‘Help mijn vrouw is zwanger’ van Kluun voor de (aanstaande) vader en ‘Oei ik groei’ met alle informatie over sprongetjes van je baby. Toch blijft online naar de informatie zoeken het makkelijkste.
Hoe herken je nou eigenlijk een website die goede informatie vindt? Een babyblog is wat anders dan een website van een erkend tijdschrift als Ouders van nu. Toch kun je op een babyblog vaak meer ervaringsverhalen teruglezen met tips van andere ouders. Hoewel de informatie dan misschien wat subjectiever is, geeft het wel echte ervaringen weer en kun je uit een ander vaatje tappen dan uit de verhalen van je familie, vrienden en collega’s.
Ook heb je speciale voorlichtingswebsites van bijvoorbeeld je verloskundige, het consultatiebureau, de huisarts en van de overheid. Deze informatie komt vanuit professionals en geeft dus meer een bewezen beeld van informatie voor en over jouw baby. Je kunt deze websites ook vaak goed herkennen door bronvermelding en door keurmerken onderaan de website die aangeven waar een bepaalde organisatie is aangesloten.
Wij vinden zelf de combinatie van voorlichtingswebsites met babyblogs heel fijn om alle informatie te vinden. Zoek je bijvoorbeeld naar hoeveel melk een baby van 3 maanden mag, dan geeft een voorlichtingswebsite aan wat er ‘volgens het boekje’ officieel het beste is voor je baby. Een babyblog kan echter helpen met praktische tips om de voeding op een andere manier te geven, hoe spugen te verminderen etcetera. Put dus uit alles wat het internet te bieden heeft om alle informatie voor jouw baby te vinden!
Reacties zijn gesloten.
Dit bericht heeft geen reacties