Babyfoonplaza.nl Blog Help! Mijn baby slaapt slecht

Help! Mijn baby slaapt slechtWanneer jouw kleintje moeite heeft om in slaap te komen, dan kan het voor de ouders erg lastig zijn om erachter te komen wat er aan de hand is. Je gaat je wellicht zorgen maken over slaapregressie baby en vooral wat je eraan kunt doen.

Inhoudsopgave

Relaxt

Het niet of onrustig slapen heeft een negatieve uitwerking op onze mentale en ook fysieke gesteldheid. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen en baby’s is voldoende en goede nachtrust essentieel om goed te kunnen functioneren. Vooral bij baby’s kan het niet voldoende slapen leiden tot flinke gezondheidsproblemen om over je eigen nachtrust nog maar te zwijgen. Uiteindelijk is het ook belangrijk om hier zelf relaxt mee om te gaan richting je baby. Stress, prikkelbaarheid en negativiteit kan je baby ook op zeer jonge leeftijd al feilloos aanvoelen bij ouders. Probeer richting je baby dus altijd relaxt te reageren, je baby heeft het even moeilijk en kan hier zelf ook niets aan doen.

Tips & tricks

Gelukkig zijn er een aantal handige apparaten en trucjes die je kunt proberen om te kijken of die helpen bij je baby. Een daarvan is het gebruik van een witte ruis machine. Door het gebruik van een witte ruis machine, zal je kleintje gedurende de nacht, maar ook tijdens de slaapuurtjes overdag een stuk sneller in slaap vallen. Doordat het geluid uit dit apparaat je baby doet denken aan z’n tijd in de buik, geeft dit een vertrouwd en veilig gevoel. Ook kun je via spotify en youtube afspeellijsten vinden speciaal voor baby’s. Zo zweren vrienden van ons bij de ‘Dancing veggie’ videos op Youtube, omdat die hun baby helpt rustig te worden wanneer deze overstuur is.

Slaapomgeving

Een andere optie is om te kijken of je een andere slaapomgeving kunt creëren. Bijvoorbeeld een rotan wiegje kopen, verduisterende gordijnen op te hangen of juist een slaaplampje op te hangen. De ene baby is de andere gelukkig niet, hierdoor is echt voor iedere ouder uitproberen en kijken waar je baby prettig op reageert. De een wil heel graag ingestopt of ingebakerd worden, de ander wil volledig vrij in bed liggen of zelfs op buik slapen.