Babyfoonplaza.nl Blog Help! Mijn kind wil niet op het potje

Help! Mijn kind wil niet op het potjeDe potjestraining is gestart en vol goede moed kijk je uit naar de tijd dat je kind geen luiers meer om hoeft. De potjestraining is echter niet een makkelijke periode voor jou en je kind, maar wat als het maar niet wilt lukken? Waarschijnlijk is je kind ongeveer 1,5 tot 2,5 jaar oud, waardoor je kind heel goed snapt en begrijpt wanneer papa en mama zelf gefrustreerd zijn op je kind. Maar het is ook frustrerend wanneer je iedere dag bezig bent met potjestraining maar je kind maar niet wil plassen of poepen op het potje. Tijd om je een aantal tips te geven in deze blog, zodat zowel jij als je kind weer zin krijgen in de potjestraining. Van een beloningskaart op de wc tot een toilettrainer.

Inhoudsopgave

Beloningskaart op de wc

Een van de beste manieren om je kind op het potje te krijgen is om op een positieve manier je kind te belonen als deze op het potje is gaan zitten. Hier kun je heel veel verschillende manieren van verzinnen, maar een die goed werkt en je kind goed snapt is een beloningskaart op de wc te gebruiken. Je kunt de beloningskaart zelf maken met je kind. Vindt je kind dieren leuk, kies er dan voor dat je iedere keer een sticker van een dier plakt of inkleurt wanneer je kind het potje heeft gebruikt. Bij een volle beloningskaart gaan jullie met zijn allen naar de dierentuin bijvoorbeeld!

Toilettrainer

Niet alleen een positieve benadering helpt heel erg, ook de juiste tools om het gebruik van de wc te stimuleren zijn essentieel. Een zogeheten toilettrainer is een opzetstuk die je op de toilet zet, waardoor je kind het gevoel heeft op een potje te zitten maar ook gebruik maakt van de wc. Dit kun je goed gebruiken als je eerst een los potje hebt gebruikt in de badkamer en om op deze manier de switch te maken naar de wc.