Babyfoonplaza.nl Blog Hoe werkt een babyfoon?

Hoe werkt een babyfoon?De werking van een babyfoon is in de basis vrij simpel. Zo heb je een zender en ook een ontvangen. Eén van de twee handhelds staat bij je kindje op de kamer en de andere zet je beneden neer, zodat je goed kunt horen wanneer er iets aan de hand is. Niet alleen kun je tegenwoordig het geluid horen, wanneer er zich iets op de kinderkamer afspeelt, maar meet je babyfoon ook nog eens de temperatuur. Naast de ‘normale’ babyfoon, die enkel en alleen het geluid registreert, zijn er tegenwoordig nog veel meer verschillende soorten. Uiteraard kun je alle functies van je babyfoon ook in de babyfoon handleiding vinden, maar hoe een babyfoon in de basis werkt vertellen we je hier!

Inhoudsopgave

Babyfoon met camera

Vind jij het niet voldoende dat je alleen op basis van geluid kunt horen of er iets met je kindje aan de hand is? Dan is het verstandig om een babyfoon aan te schaffen met camera. Deze camera heeft als voordeel dat hij ook is voorzien van nachtzicht, zodat jij je kindje goed kunt zien terwijl hij in z’n donkere kamer heerlijk ligt te slapen. Het voordeel aan een babyfoon met camera is, dat je hem niet alleen op het bijgeleverde scherm kunt zien, maar wanneer je beschikt over een babyfoon met wifi verbinding, je ook contact kunt maken via je telefoon. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld bij de buren op visite bent.

Hoe kies je een geschikte babyfoon?

We kunnen ons heel goed voorstellen, dat het vinden van een geschikte babyfoon voor veel mensen een flinke uitdaging is. Niet heel gek gezien het enorme aanbod wat er momenteel op de markt verkrijgbaar is. Toch zijn er een aantal tips, die jou kunnen helpen met het maken van een uiteindelijk goede keuze. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de kwaliteit goed is en ook wat de maximale afstand is tussen de tweede handhelds. Daarnaast blijft het natuurlijk een persoonlijke kwestie en heeft iedereen zo z’n eigen wensen. Het is dus goed dat je deze van te voren in kaart weet te brengen, zodat je uiteindelijk gericht op zoek kunt gaan naar een voor jouw passende babyfoon.