Home

Met een babyfoon in huis denken veel ouders de ideale oplossing in huis gehaald te hebben om hun kind op afstand in de gaten te houden terwijl hij of zij slaapt. De meningen zijn er nogal over verdeeld of een babyfoon wel noodzakelijk is. Want waarom zou je wel of juist niet kiezen voor het gebruiken van een babyfoon? En welke soorten zijn er dan en welke zou je dan het beste kunnen kiezen? In deze blog lees je alles over babyfoons.

Wat is een babyfoon?

Als je net moeder geworden bent wil je natuurlijk je kleine kindje voortdurend in de gaten houden als je kindje in een andere kamer ligt te slapen als waar jij bent. Hiervoor zou het gebruiken van een babyfoon een hele goede oplossing zijn.

Een babyfoon bestaat uit twee losse apparaten die verbonden zijn met elkaar. De ene zet je in de kamer waar jij bent en de andere zet je in de kamer waar je kindje ligt te slapen. Voorheen had je alleen maar babyfoons waar je je kindje mee kon horen. Tegenwoordig heb je ze ook met camera en kan je ook naar je kindje kijken terwijl deze lekker ligt te slapen.

Babyfoons zijn er in vele soorten en er zijn verschillende merken die babyfoons op de markt brengen. De prijzen van een babyfoon kunnen liggen tussen de €25 en de €300.



Welke functies heeft een babyfoon allemaal?

Er zijn veel verschillende soorten babyfoons te verkrijgen en allemaal hebben ze wel iets waardoor ze zich onderscheiden van de rest van de aanbieders van babyfoons. De functies die een babyfoon heeft kan verschillen met de andere aanbieders. Hieronder lees je meer over de verschillende soorten babyfoons die er zijn.

Een babyfoon voorzien van een camera of zonder camera?

Je kan kiezen of je je babyfoon met of zonder een camera zou willen hebben. Wanneer je kiest voor een babyfoon zonder camera kan je je kindje alleen horen. Maar wanneer je kiest voor een babyfoon met camera kun je ook kijken naar je kindje als hij of zij lekker ligt te slapen in zijn of haar bedje.

Als je de babyfoon niet dagelijks gebruik zou een babyfoon zonder camera meer dan genoeg kunnen zijn. Het hebben van een babyfoon met camera heeft wel weer als voordeel dat je precies kan zien wanneer het wel of niet nodig is om even bij je kindje te gaan kijken. Je hoeft niet alleen op basis van geluiden te horen of je kindje wakker is of niet.

Het soort verbinding

Babyfoons zijn te verkrijgen met verschillende soorten verbindingen. De verbindingen van de babyfoons zijn wel altijd digitaal. De babyfoons zijn dan ook niet rechtstreeks met elkaar verbonden via een kabel, maar via een digitale verbinding. . De verbindingen die we hierin kennen zijn de WIFI verbinding, de DECT verbinding, de analoge verbinding en Private Mobile radio.

De functies omtrent het geluid

Een babyfoon kan meerdere functies hebben als het om het geluid gaat. Zo kan je bij sommige soorten babyfoons een terugspreek functie. Met deze functie is het mogelijk om op afstand tegen je kindje te kunnen praten.

Vaak hebben babyfoons ook een functie waarmee de babyfoon ingeschakeld wordt wanneer er geluid waargenomen wordt. Dit heet de geluidsactivatie. Wanneer je een babyfoon zonder camera hebt is de babyfoon meestal ook voorzien van een huilvolume functie. Deze functie geeft weer hoe hard een kindje aan het huilen is.

Sommige babyfoons hebben ook een nachtfunctie. Hiermee kan je de baby op afstand weer in slaap krijgen door het afspelen van slaapliedjes. Deze babyfoons hebben vaak ook een camera waarmee je in de nacht ook naar je kindje kan kijken wanneer dit nodig mocht zijn. Deze zijn voorzien van een ingebouwd nachtlampje of een infrarood camera.

Het meten van de temperatuur

Er zijn ook babyfoons op de markt die een ingebouwde thermometer hebben. Als je deze in de babyfoon hebt zitten is het niet meer nodig om een aparte kamerthermometer in de kamer van je kindje op te hangen. Deze wordt al gemeten door de babyfoon.

Accu of met stekker?

Het is vaak zo dat babyfoons oplaadbaar zijn, maar je hebt ze ook waarbij de babyfoon altijd een stekker in het stopcontact moet hebben. Het is handig hier op te letten, want als je ergens wil gaan zitten waar geen stroompunt in de buurt zit wordt het meenemen van de babyfoon een lastig verhaal. Dit komt vaak voor wanneer je op vakantie gaat met je kind.