Veiligheid tips

Inhoudsopgave

Het veilig gebruiken van een babyfoon

Een babyfoon wordt aangeschaft om er voor te zorgen dat je je kindje altijd zorgvuldig in de gaten kan houden wanneer hij of zij in een andere kamer ligt te slapen. Om dit op een goede en veilige manier te kunnen doen staan er hier een paar tips voor je opgeschreven:

Pas op met oudere kinderen

Voor peuters en kleuters kan een babyfoon erg interessant zijn. Zorg er voor dat ze de babyfoon niet kunnen pakken en voorkom daarmee dat ze er mee gaan spelen en de instellingen per ongeluk veranderen. Waardoor je je kindje wellicht helemaal niet meer kan zien of horen zonder dat je dat in de gaten hebt.

Gebruik een beveiligde internetverbinding

Heb je een babyfoon met WIFI verbinding? Zorg er dan voor dat je je netwerk extra goed beveiligd hebt zodat deze niet gehackt kan worden. Verstoring op de verbinding kan er voor zorgen dat je je kindje niet hoort.

Let op de afstand

Zorg altijd dat je binnen het bereik van de babyfoon blijft. Ga je te ver bij de andere babyfoon vandaan dan kan het voorkomen dat de verbinding wegvalt en je je kindje niet meer kan horen. De afstand staat vermeld in de gebruiksaanwijzing.

Laat je kindje nooit schrikken

Als je gebruik maakt van de terugspreekfunctie kan een kind schrikken, want ze horen je wel maar zien je niet. Probeer deze functie eerst een aantal keren uit wanneer het kind nog wakker is om te testen of hij of zij daar van schrikt.