Babyfoonplaza.nl Blog Voedingsdoek voor borstvoeding

Voedingsdoek voor borstvoedingHet geven van een borstvoeding aan je baby is een intiem moment tussen jou en je baby. Dit intieme moment wil je dan ook graag zo houden als je buiten bent of bezoek over de vloer hebt in huis. Een voedingsdoek – of borstvoedingsdoek – geeft je deze privacy, waarbij je de borst af kunt dekken en je baby in privacy gevoed kan worden. Hoe werkt een voedingsdoek en waar je op kunt letten bij de aanschaf van een voedingsdoek gaan we je uitleggen in deze blog. Ook via jouw-baby.nl vind je meer achtergrond informatie en een overzicht van de beste voedingsdoeken.

Inhoudsopgave

Hoe werkt een voedingsdoek?

In de basis is een voedingsdoek niets meer en minder dan een doek die je baby en de borst bedekken, waardoor de buitenwereld dit intieme moment niet kan zien. Een voedingsdoek moet dus vooral dit doel dienen. Het comfort voor jou als mama en het comfort voor je baby zijn hierbij ook belangrijk. De meeste voedingsdoeken bieden een halster, zodat je deze om je eigen nek kunt hangen, waarna je de doek over je borsten hangt en je de baby onder doek kunt positioneren aan de borst. De borstvoedingsdoek is redelijk breed gemaakt, zodat je de baby privacy kunt geven aan beide borsten.

Waar kan ik op letten bij aanschaf van een voedingsdoek?

De meeste voedingsdoeken lijken veel op elkaar qua vorm en functionaliteit. Er zullen genoeg mama’s om je heen zijn die zeggen dat een normale (grote) hydrofiele doek ook kan voldoen, wij zijn echter groot fan van de halster bij een voedingsdoek. Zo hangt de voedingsdoek stevig om je nek en hoef je niet de hele tijd bezig te zijn of de voedingsdoek jou en je baby wel alle privacy geeft. Gezien de prijs van een voedingsdoek (tussen de €15 en €25) zouden we het dan ook zeker aanbevelen en prefereren boven een normale hydrofiele doek.

Daarnaast is het printje – het design – minstens zo belangrijk natuurlijk. Er is een enorm aanbod van voedingsdoeken, van speciale jongetje en meisjes doeken tot doeken met neutralere prints die meer passen bij de outfit van jou als mama.