Babyfoonplaza.nl Blog Voor het eerst met je kind naar een pretpark

Voor het eerst met je kind naar een pretparkHoe leuk is het om voor het eerst met je kind naar een pretpark te gaan. Of dat nu naar een kleiner pretpark is als attractiepark Slagharen, of direct naar Walibi of de Efteling; de eerste keer zal een enorme indruk achterlaten op je kind. De grootsheid van de attracties, maar ook bijvoorbeeld het gevoel in je maag als je in de draaiende theekopjes gaat of zelfs voor het eerst al in de achtbaan gaat. Natuurlijk zijn er ook kermissen waar je dit gevoel kunt ervaren, maar een pretpark is toch een compleet nieuwe en andere ervaring.

Vanaf een jaar of 4 is het leuk om met je kind naar een pretpark te gaan. Je kind kan dan nog lang niet in alle attracties, maar er zijn vanaf 4 jaar meer dan voldoende attracties die ofwel speciaal voor jongere kinderen zijn, ofwel voor de hele familie leuk zijn. Met een baby zouden wij afraden om speciaal naar een pretpark te gaan. Heb je meerdere kinderen dan kan dat natuurlijk wel, want voor kinderen onder de 4 jaar zijn in alle pretparken altijd nog leuke speelplaatsen en speeltuinen.

Tips voor de eerste keer pretpark

Wellicht kijk je er als ouder enorm naar uit, of juist enorm tegenop om voor het eerst naar het pretpark te gaan. Het is toch altijd een flinke onderneming, omdat je al snel een dagdeel of zelfs de hele dag met het gezin op pad bent. Daarnaast wil je het dagje pretpark vanzelfsprekend tot een groot succes maken voor iedereen. Om je een vliegende start te geven, alvast een aantal tips.

  1. Boek online tickets. Hoewel vanzelfsprekend, zijn er nog vele gezinnen en families die bij kassa een kaartje kopen.
  2. Boek een online parkeerkaartje. Onder andere bij de Efteling kun je online parkeertickets kopen, dat scheelt weer een rij bij de kaartjesautomaat!
  3. Met korting naar een pretpark. Een beetje online onderzoek levert al snel speciale gezinsdeals aan of kortingscodes. De paar minuten die je hieraan kwijt bent zijn het altijd waard.
  4. Weet de piekdagen. Bedenk dat als jij vrij bent door een feestdag als bijvoorbeeld hemelvaart, dat de rest van Nederland dat ook is. Wij vinden zelf hartje-zomer bij 30 graden altijd een tip. Veel gaan dan naar het water, maar als je om 10:00 in het pretpark bent kun je heerlijk tot 14:00 genieten van het pretpark (daarna lekker afkoelen in het water!).