Babyfoonplaza.nl Blog Waarom een compacte buggy kopen?

Waarom een compacte buggy kopen?Je hebt je baby de afgelopen maanden heerlijk in kinderwagen gehad. Met een beetje geluk heb je een kinderwagen waarbij je de reiswieg kunt wisselen met een zitje, waardoor je de kinderwagen eigenlijk vanaf geboorte tot in ieder geval 3 jaar kunt gebruiken. Een kinderwagen heeft als voordeel dat deze stevig is, maar dat is ook direct het nadeel.

Zodra je baby ongeveer 9 maanden is en goed zelfstandig kan zitten, wil je waarschijnlijk vaker met je baby op pad. Lekker op de fiets naar de stad toe, maar wat dan? Je baby kan nog niet lopen en na 9 maanden is je baby ook al flink gegroeid waardoor je deze niet meer de hele tijd op de arm wilt en kunt dragen. Een buggy is hierop het antwoord! Een buggy is speciaal ontworpen voor op reis, waarbij wat ons betreft het belangrijkste is dat een buggy goed compact opgevouwen kan worden. De beste compacte buggy is dan ook een buggy die je tijdens een vliegvakantie mee kunt nemen in het vliegtuig en op de fiets ook kunt meenemen op de bagagedrager (er vanuit gaande dat je baby in een voorzitje zit).

Inhoudsopgave

Buggy op de fiets

Een buggy op de fiets meenemen kan op een aantal manieren. Wanneer je baby net op de fiets meegaat, wordt aanbevolen een voorzitje te gebruiken. Je kunt je baby dan beter in de gaten houden en contact maken met je baby. Je hebt dan automatisch ruimte op de bagagedrager, waar je de buggy op mee kunt nemen. Heb je een groter kindje of wellicht twee kinderen waardoor er ook een achterzitje gemonteerd is? Dan kun je speciale verlengstukken halen om je bagagedrager groter te maken. Je kunt dan fietstassen monteren, maar ook speciale buggy hangsystemen waardoor je de buggy alsnog achterop de fiets mee kunt nemen.

Buggy in het vliegtuig

Als gezegd is het voor ons belangrijk dat een buggy goed en compact opgevouwen kan worden. De beste buggy is dan ook voor ons niet een paraplu buggy. Een paraplu buggy vouwt heel makkelijk in en uit, maar krijgt dan de vorm van een grote langwerpige paraplu. In het vliegtuig betekent dit dat je de buggy bij de gate moet inleveren. Bij een opbouwbare compacte buggy mag je buggy echter mee als handbagage, waardoor je na de landing direct weer gebruik kunt maken van de buggy.