Babyfoonplaza.nl Blog Waarvoor een voedingskussen gebruiken?

Waarvoor een voedingskussen gebruiken?


zwangerschapskussen

Er zijn veel vrouwen die erg blij worden van een voedingskussen. Wanneer je voor de eerste keer zwanger bent zullen veel vriendinnen en familieleden hier binnen de kortste keren waarschijnlijk ook over beginnen. Daarom hoog tijd om eens te kijken waarvoor je een voedingskussen zou willen en kunnen gebruiken. Een tipje van de sluier? Een voedingskussen is niet alleen handig om (borst)voeding te geven namelijk.

Inhoudsopgave

Wat is een voedingskussen?

Een voedingskussen is een speciaal kussen wat in de basis gemaakt is om je baby te kunnen voeden.

Het heeft de vorm van een lang gestrekt kussen, waar een kleine ronding in zit. Een fijn voedingskussen is zacht, maar behoudt wel zijn vorm als je deze aan het buigen bent. Een voedingskussen kun je op verschillende manieren gebruiken voor de (borst)voeding, maar de meest gebruikte manier is om het voedingskussen om je heen te vouwen over je buik heen. Hierdoor kun je de baby heel makkelijk bij je borst krijgen voor borstvoeding.

Geef je geen borstvoeding? Ook dan is een voedingskussen erg handig, omdat baby’s toch richting de borst willen omdat hun zuigbehoefte daar het grootste is. Zo kun je met de fles dicht bij je borst je baby toch de illusie geven aan de borst te hangen waardoor je baby beter zal drinken.

Een voedingskussen kun je in veel verschillende kleuren bestellen, waardoor je het voedingskussen goed kunt matchen aan je interieur en je persoonlijke voorkeur. Zo kun je een voedingskussen kiezen waar je zelf helemaal gelukkig van wordt en daardoor nog vaker zult gebruiken.

Wat kun je nog meer met een voedingskussen?

Een voedingskussen kun je daarnaast ook op andere manieren goed gebruiken. Zo is tijdens je zwangerschap het voedingskussen een heerlijk zwangerschapskussen die je tijdens het slapen kan gebruiken. Je kunt het kussen dan helemaal knuffelen om tegen je buik aan te leggen, of te gebruiken om wat verlichting bij je benen te geven door het kussen tussen je benen te klemmen.

Ook heb je verschillende hoezen die je over het voedingskussen kunt leggen, waardoor je voedingskussen ook nog gebruikt kan worden als babynestje.

Zeker de eerste weken tot 3 maanden is het voedingskussen een heerlijk zachte en veilige plek voor je baby om heerlijk op te liggen.