Babyfoonplaza.nl Blog Welk zwembad is het beste voor kinderen?

Welk zwembad is het beste voor kinderen?Met prachtig zomerweer is er bijna niets waar je jezelf en je kinderen meer plezier mee doet dan een eigen zwembad in de tuin. Echter is een zwembad kopen niet iets wat je regelmatig doet of wellicht uberhaupt eerder hebt gedaan. Met het grote aanbod van online zwembad kopen, kan het best overweldigend zijn welk zwembad het beste is voor kinderen. Hoog tijd dus om je een aantal handvaten te geven die je kunt gebruiken in de afwegingen en keuzes die je kunt maken bij een zwembad kopen.

Inhoudsopgave

Wat is een kinderzwembad?

Allereerst is het goed om te kijken naar welk type zwembad je wilt kopen als je die specifiek als kinderzwembad (ook) wilt gaan gebruiken. Afhankelijk van hoe oud je eigen kinderen zijn of de kinderen die in het zwembad gaan zwemmen, kun je het beste kijken naar welk zwembad het meest geschikt is.

Baby’s

Voor baby’s tot 1 jaar is een babyzwembad de beste keuze. Dit zijn vaak opblaaszwembaden, arbij er een lage opstaande rand is van ongeveer 25 centimeter. Hierbij vul je het zwembad ongeveer voor een derde, waardoor een baby door het zwembadje kan kruipen zonder met zijn gezicht onder water te komen.

Peuters & kleuters

Bij peuters en kleuters (1-4 jaar) kan een groter zwembad fijn zijn. Hoewel een kind ongeveer met 4,5 a 5 jaar op zwemles gaat, wordt een kindje van 1 tot 4 jaar al wat groter en zullen ze heel makkelijk in en uit het zwembad klimmen en klauteren. Wij vinden dan een iets groter zwembad fijn, zonder dat je deze tot de rand vult met water. Dit zijn bijvoorbeeld zwembaden met een rand tot 40-50 centimeter.

Kinderen

Zodra een kindje (5 tot 11 jaar) wat ouder is en op zwemles zit of al een zwemdiploma heeft, kun je kijken naar een groter zwembad. Hier is het ook handiger om een opzetzwembad te gebruiken en niet een opblaaszwembad omdat deze langer mee gaat en robuuster is. Dit zijn vaak zwembaden met een rand tot 75 centimeter hoogte en waarbij je zelf ook heerlijk in kunt zwemmen.