Babyfoonplaza.nl Blog Welke kinderwagen moet ik kiezen?

Welke kinderwagen moet ik kiezen?


welke kinderwagen

Welkom in de wondere wereld van de kinderwagens. Wanneer je voor het eerst een babywinkel binnenloopt en bij de kinderwagens binnenstapt, zal je waarschijnlijk overdonderd worden door het enorme aanbod. Prijzen variërend van €150 tot €1.500, maar welke kinderwagen moet jij dan hebben? Om sterk in je schoenen te staan bij het uitzoeken van een kinderwagen, gaan we je een aantal tips en handvaten geven om de juiste keuze te kunnen maken.

Inhoudsopgave

Stick to your budget

Het allerbelangrijkste wat ons betreft is je budget. Hoeveel budget heb je om een kinderwagen te kopen. Dat bepaald voor een groot gedeelte waar je keuze uit kan bestaan. Heb je een budget van bijvoorbeeld €500, dan zouden wij nog steeds adviseren om ook de duurdere kinderwagens te gaan bekijken. Kinderwagens worden namelijk veel aangeboden op bijvoorbeeld Marktplaats, waarbij er echt goede exemplaren voor een derde van de prijs aangeboden worden.

Waarvoor wil je de kinderwagen gebruiken?

Kinderwagens zijn er in veel verschillende soorten en maten. Er zijn kinderwagens die vanaf geboorte tot 4 jaar gebruikt kunnen worden, maar er zijn ook kinderwagens die zich vooral richten op het eerste jaar – daarna kan er dan een buggy gebruikt worden. Bekijk bijvoorbeeld ook Beschuitmetmuisjes voor meer handige baby spullen.

Wij zijn zelf fan van Joolz, wel een van de duurdere merken, die door verschillende accessoires te gebruiken is vanaf geboorte tot een jaar of 4. Heb je echter al een buggy gekregen of gekocht bijvoorbeeld, dan is het vooral handig om te kijken naar een kinderwagen met een goede ligbak waar je baby de eerste maanden in kan liggen.

Hoe groot moet de kinderwagen zijn?

Een ander belangrijk punt is om te kijken naar hoe groot de kinderwagen moet zijn. Ben je zelf lang of heb je een partner die bijvoorbeeld langer is dan 1.90m? Dan is het goed om te kijken naar kinderwagens die een lange telescoop hebben zodat je niet krom hoeft te lopen achter de kinderwagen.

Ook is het verstandig om na te denken over het gewicht van de kinderwagen. Woon je in een appartement zonder lift, dan wil je niet een Joolz Geo 2 van 15 kilogram bijvoorbeeld. Daarnaast is het ook slim om te kijken hoe klein de kinderwagen zich inklapt. Handig om te checken of deze in de kofferbak van je auto past!