Babyfoonplaza.nl Blog Welke kinderwagen moet ik kopen?

Welke kinderwagen moet ik kopen?


kinderwagen kopen

Yes! Je bent zwanger en hopelijk gaat alles met zowel jou (of je vrouw) en je baby goed. De baby uitzetlijst is gemaakt en het is tijd om te shoppen. Babykleertjes, meubels, alles voor (borst)voeding, zwangerschapskleding: ga maar door, de baby uitzetlijst lijkt eindeloos. Een van de duurdere dingen op de uitzetlijst in de kinderwagen. Wanneer je voor het eerst een baby winkel binnen loopt en naar de kinderwagen afdeling loopt zal het je waarschijnlijk enorm duizelen, dat deed het ons in ieder geval wel. Alsof je bij een auto dealer binnen stapt waar alle verschillende merken en modellen door elkaar staan: waar moet je beginnen?! Om je op weg te helpen waar je aan kunt denken bij een kinderwagen kopen, hebben we een aantal tips & tricks onder elkaar gezet.

Inhoudsopgave

Budget vaststellen

Voordat we naar de praktische tips & tricks gaan, is het allerbelangrijkste een budget vast te stellen. Wat wil je maximaal aan een kinderwagen uitgeven. Je kunt voor €200 een prima kinderwagen kopen, maar zonder heel hard je best te doen kun je ook zo €1500 verder zijn. Belangrijk dus om het hier goed over te hebben en een grens vast te stellen.

Eenvoudige kinderwagen of veelzijdige kinderwagen?

Nadat je een budget hebt vastgesteld, is het goed om na te denken wat je precies nodig hebt. Er zijn eenvoudige kinderwagens, waarbij je een ligbak (voor de periode van geboorte tot ongeveer 6-8 maanden) en een zitgedeelte hebt (vanaf 6 maanden tot 2 jaar). Echter heb je ook veelzijdige kinderwagens waarbij je ook een specifiek autozitje krijgt bijvoorbeeld. Heb je al een autozitje gekocht of gekregen, dan hoef je hier dus geen rekening mee te houden. Heb je nog niets in huis? Dan is een kinderwagen die veelzijdig is wel handig, omdat dan zowel autozitje als kinderwagen bij elkaar passen en ook multifunctioneel zijn.

Welke accessoires heb je nodig?

Net als bij een auto kun je bij een kinderwagen je helemaal te buiten gaan aan accessoires. Een zonnekap, een regenkap, een bekerhouder, een extra boodschappenbak, speenhouder: noem maar op. Je kunt zeggen dat je eigenlijk alles wel ooit nodig hebt, maar zeker bij een Joolz kinderwagen kun je dan per accessoire al snel €50 neerleggen. Voor meer kinderwagen informatie, kijk dan ook op Kleintjeopkomst.nl.

Afdingen, onderhandelen en nog eens afdingen!

Je zit er wellicht totaal niet op te wachten, maar in een baby winkel is het bij kinderwagens de normaalste zaak om te onderhandelen. Voor je baby kleertjes kan dat niet, maar bij een kinderwagen – en zeker als je ook een bijpassend autozitje of andere accessoires koopt – is dat volstrekt normaal. Neem anders je partner of (schoon)ouders mee als die beter zijn in afdingen, want je kunt echt makkelijk enkele honderden euro’s besparen op deze manier.